tiistai 27. huhtikuuta 2010

Love your hair

Hiukset, nuo päänahan peitteet,
lämmikkeet, koristeet...
Tätä vois jatkaa loputtomiin,
sillä hiukset ja niiden hoitaminen/
laittaminen on mulle niiin sydäntä lähellä.

Hiukset luovat osaltaan ihmisen ulkoisen olemuksen ja persoonan. Hiustyylin muuttaminen saattaa muuttaa koko identiteettisi, näin on ainakin mun kohalla.Omalta osaltani hiukseni vaikuttavat mielialaan todella paljon.Voisi sanoa että hiusten vaikutus mielialaani on suoraan verrannollinen; mitä paremmin hiukseni ovat, sitä parempi on fiilis.

Mutta nyt asiaan.
Tänään aion kertoo teille hiusten
hoitamisesta ja kunnossapidosta.

Hiukset, kuten tiedämme, on katoava luonnonvara. Niistä huolehtiminen on elintärkeää. Olette saattaneet kuulla eräästä Head&Shouldersin mainoksesta lauseen: "Love your hair before it leaves", mikä todellakin pitää paikkansa. Hiukset voi mennä todella helposti huonoon kuntoon hoitamattomina ja mikä pahinta, lähtee käveleen!!!

Joten nyt pay attention jokainen vähänkin hiuksiaan kunnioittava poika, tyttö, mamma tai vaari, sillä nää niksit auttaa varmast pitämään hiukset hyväkuntosin pitkää! :)

Hiusten peseminen

Aloitetaan näinkin yksinkertasel asial ku hiusten pesemisellä. Hiusten pesu on siis tärkeetä, mut raja on siihenki vedettävä, koska liika peseminen aiheuttaa sen, että hiukset rasvoittuu helpommin. Pidempiä hiuksia tulis pestä harvemmin kuin lyhyitä, sillä peseminen rasittaa hiusta. Joskus on hyvä pitää parin päivän tauko hiusten pesusta, vaik ne vähän rasvottuisikin. Itse suosittelen hiustenpesua max 1 krt/päivä :)

Hiustuotteet

Hiuksille on valmistettu vaik millasia shampoita, hoitoaineita, öjyjä, jälkihoitoja, hiusnaamioita, juuri- ja latvahoitoi sun muita.
 Hoitoaineita kannattaa käyttää shampoopesun jälkeen. Niitä on poishuuhdeltavia ja hiuksiin jätettäviä, ne antavat kiiltoa ja hoitavat hiusta. Huuhtele hiukset kylmäl vedellä hoidon päätteeksi niin saat niihin lisää kiiltoa. Hiusnaamiot on kerran viikos käytettävän hyväks hiuksille:)


Noih! Siinä teille pesu- ja hoito-ohjeit :)
Tähän loppuu ois varmaan hyvä vielä
kerätä muita arkielämän niksei ja 
ohjeit parempikuntosiin hiuksii.

1. Liiku paljon ja syö terveellisest nii hiuksesikin voi paremmin.
2. Tupakan poltto ohentaa hiusta.
3. Päänahan hierominen lisää verenkiertoo ja ravitsee hiuksii.
4. Vältä liikaa värjäämist. Se näkyy hiuksissa.
5. Älä hankaa hiuksia pyyhkeel kuivaks, vaan painele helläst ja anna kuivuu itsestään.
6. Pyri saamaan tarpeeksi rautaa ja sinkkiä, tai hiukses lähtee!
7. Pitkii hiuksii kannattaa tasottaa välil. Ei auta kasvuu, mut näyttää paremmalt.
8. Hiuksii voi vaalentaa ku laittaa sitruunaa esim. hoitoaineen sekaa. Myös hyvä keino on hieroo sitruunaa hiuksiin ennen auringon ottoo.

Kiitti taas tän päiväsest,
meenki tästä laittaa hiuksii :)
Moido!

Ashley Tisdale - Hair

-Misu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti